Adoptera en valp

Det är många familjer och par som väljer att adoptera en valp och på många sätt kan det här vara bra. Men det finns fördelar och nackdelar med det mesta här i livet och om man adopterar en gammal hund så behöver man förhoppningsvis inte fundera så mycket på att göra den rumsren.

En speciell kontakt med valpen

Självklart har man möjlighet att få en helt speciell och unik kontakt med en valp istället för en gammal hund. Det beror på att valpen kommer vara väldigt sårbar och rädd när den kommer hem till dig och se er som en del av den enda familjen hen någonsin har varit hos. En gammal hund kanske redan har format sin personlighet och om den blivit adopterad finns det en risk att hen är väldigt självständig eller helt enkelt bara gillar att vara själv. Så tänk på det när du adopterar en valp. Det är viktigt att man har mycket tid och tålamod så att man kan bygga upp en stark relation mellan hund och ägare. Ta gärna ledigt från jobbet några dagar så att du kan fokusera på valpen. Det är perfekt att adoptera under sommaren när man ändå har semester och kommer vara hemma en hel del.

Valpmys är det bästa

Förutom att det är viktigt att spendera mycket tid med sin valp så är det även otroligt mysigt. Valpar kan vara det sötaste som finns och att följa deras resa när de ska upptäcka en ny värld kan vara riktigt underhållande. Se till att du stöttar valpen samtidigt som du låter den “stå på egna ben” så att säga. En del valpar gillar att mysa mer än andra, så man får även känna av lite vad som är en lagom dos för just din valp.

En lugn och trygg miljö är idealt för en adopterad valp

När man adopterar en hund så spelar det ingen roll om den är gammal eller valp, alla hundar behöver en trygg miljö. Man kan jämföra det med oss människor. När man kommer till en ny plats är det superviktigt att man tar det lugnt och försiktigt för att inte bli stressad eller nervös. Kanske är det till och med ännu viktigare för hundar eftersom man inte kan prata om känslor med dem. Ta det lugnt och låt valpen ta sin tid för att hitta sin alldeles egna plats i ditt hem.

Leave a Comment