Säkerhet och larm på kenneln

Här får hundarna en möjlighet till värme och kärlek, men också mycket utomhusvistelse och stora rastgårdar att vistas i när vädret tillåter. Att vara utomhus i den friska luften har många positiva effekter och något som det allra flesta kennlar prioriterar högt.

När hundarna vist55003aaaddd3e-ghk-dogs-basset-hound-xl (1)as ute så pass mycket som dom gör, är det viktigt att man också ser till att säkerheten är god. Det handlar inte enbart om att gårdarna eller hemmiljön ska vara i bra skick, utan ska samtidigt vara utmanande, spännande och erbjuda stor trygghet.

Kenneln är hundarnas hem och ska också behandlas på samma sätt. Det är då noga att man har ett bra och säkert larm som skyddar egendomen och alla som vistas på den. På Palomas är det noga med säkerhet och därför finns det flera olika typer av larm som används; både för huset där hundarna och valparna vistas, men även ett larm med övervakningskamera som riktas mot hundgården. Detta ger möjlighet att kunna se hundarna som är utomhus, samtidigt som man tar hand om en kull nya valpar.

Precis som människor behöver hundarna trygghet i sin vardag och därför är det viktigt att man som kennelägare ser till att ha den säkerhet som krävs. Trots att larm är en mycket viktig åtgärd, så är det minst lika viktigt att se till att hundgården eller hemmet har ordentliga grindar där det så behövs, men också att det inte finns några hål eller sätt för hundarna att gräva sig under stängslet och ta sig ut.

Har man nyligen öppnat en kennel kan det vara svårt att veta vilka olika typer av säkerhet som hunden behöver. Det allra mesta lär man sig allt eftersom, men för den som vill vara väl förberedd kan med fördel söka runt efter rekommendationer på internet eller tala med andra kennelägare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *