Schäfern- en mångsidig hundras som passar alla

Trots att Palomas har valt att föda upp flera olika typer av hundraser, är det troligtvis schäferhunden du kommer att se allra mest av om du gör ett besök. Schäfern harChi-è-e-cosa-fa-lEducatore-Cinofilo alltid legat högt upp på listan för favoritraser och är en trygg och stark hundras som blir en mycket bra familjemedlem hos de allra flesta.

Schäfern som hundras växte fram år 1889 och användes enbart som räddnings- eller vakthund under andra världskriget, men har snabbt vuxit fram till att bli en storfavorit i Sverige. Fördelen med schäfern är att det är en väldigt mångsidig hundras som passar nybörjaren lika väl som den mer erfarne hundägaren.

En annan stor anledning till att Palomas kennel valde att satsa mycket på denna fantastiska hundras, är att man nästan omöjligen kan undvika att falla för rasens otroligt driv, intresse och nyfikenhet, men även uthållighet och intresse av att alltid vilja fortsätta lära. På Palomas har alla schäfrar sina egna egenskaper och personligheter, vilket gör att man enkelt kan hitta rätt hund till sig själv.

Något som inte uppskattas hos alla är dock den typ av “sång” eller “prat” som schäfern ofta har för sig. Det kan bli ett ordentligt otyg och vissa schäfrar “pratar” sig igenom ett helt lydnadsprogram, vilket kan bli rätt ansträngande i längden. Denna vana går absolut att träna bort och är ingenting man bör se som en nackdel när det är dags att välja hundras, då det inte går att förutse om hunden kommer ha pratstunder för sig eller vara mer av den tysta typen.

Är du intresserad av att skaffa en schäfer eller vill veta mer om de egenskaper hundrasen har är du alltid välkommen in till Palomas för att kika runt, få tips och råd eller bara träffa hundarna och ställa frågor om hur vardagen med en schäfer kan se ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *