Vad betyder ordet kennel?

Begreppet kennel kan ha gälla många olika typer av djur, men vanligtvis är det hundar och hundkennel som man talar om.

En kennel är platsen där man föder upp hundar, där dom avlas fram, men också säljs vidare till nya familjer och nya hem. Dagarna kan vara stressfyllda och tuffadog-548638_960_720, men de allra flesta människor som väljer att starta upp en kennel inser snabbt att det är mödan värt.

I Sverige finns det vissa lagar och regler som alla kennelägare behöver följa för att få bedriva uppfödning av hundar. Palomas kennel håller sig självklart till dessa regler, för att vara säker på att kunna ge din hund den perfekta starten i livet. Något man bör vara mycket uppmärksam på när det är dags att köpa hund, är att se till att den kennel man väljer är medlem i SKK, Svenska kennelklubben. Detta är ett mycket gott tecken på att verksamheten följer de regler som gäller vid uppfödning av djur, men även att försäljningen av valparna kommer att gå rätt till.

Vissa hunduppfödare väljer att enbart rikta in sig på en specifik hundras, medan Palomas har valt att rikta in sig på många olika typer av raser samtidigt. Däremot garanteras det alltid att alla valpar som kommer från kenneln är renrasiga och har en god stamtavla, inga valpar säljs vidare innan dom är minst 8 veckor gamla och tiken och valparna får den tid tillsammans som dom behöver för att bli trygga.

Ett tips på vägen är att alltid besöka kenneln som du har blivit intresserad av. Då får du en möjlighet att se hur hundarnas miljö är och kan förhoppningsvis göra en bedömning om hur pass trygg uppväxt valpen kommer från. SKK gör spontana kontroller av alla kennlar som är medlemmar, för att se till att alla regler och lagar är i sin ordning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *