Friluftslek med hund

Att äga en hund är ett perfekt sätt att komma ut i naturen och röra på sig mycket. Hundar kräver både daglig motion och lek, vilket gör att man som hundägare får detta på köpet. Här har vi samlat våra roligaste tips för vad du behöver för en rolig stund i naturen med din hund, och vad ni kan hitta på tillsammans.

Väl förberedd för skogen

Oömma kläder är a och o när du är ute och leker med hundar. Med funktionella och slitstarka friluftskläder från Garphyttan kan du känna dig både bekväm, snygg och säker när du är ute i skog och natur med hunden. Deras kläder är specialanpassade för ett hållbart friluftsliv och tål både hög aktivitet och dåligt väder. Här hittar du allt från tunna funktionskläder för våren till varma mellanlager och underställ till vinterns aktiviteter.

Att vara välklädd utomhus är viktigt för att du och hunden inte ska behöva känna er stressade hem på grund av kyla eller liknande. Andra bra saker att ha med er är vattenflaska och eventuellt ett täcke till hunden om den är frusen av sig och det är kallt ute. Med rätt utrustning med er kan ni vara ute länge utan att oroa er för något.

Öva nosework utomhus

Hundar älskar att arbeta med nosen och de kan nosa upp nästan vad som helst med rätt träning. Att träna på att nosa upp saker med hunden kallas för nosework och är en riktigt effektiv träning. Hunden får arbeta med hjärnan vilket gör att den snabbt blir trött och stimulerad. Detta är särskilt bra för hundar som har mycket energi och annars har svårt att varva ner efter lek.

Nosework går att göra både avancerat med olika kurser, eller på ett enklare sätt genom att gömma godis eller föremål utomhus. Testa till exempel att gömma 5-10 små godisbitar på olika ställen på ett lite större område utomhus. Göm dem till exempel i barken på träd, på stenar eller under löv. Låt sedan hunden söka av området och förhoppningsvis hitta alla godsakerna. Upprepa detta ett par gånger och du kommer hem med en riktigt trött hund.

Besök hundrastgårdar

Hundrastgårdar är särskilt populärt i lite större städer, där det brukar finnas minst en i varje stadsdel. Här kan hundar från hela området komma och leka fritt med varandra. Om din hund är trygg i att umgås med andra hundar är detta en perfekt aktivitet för er där du kan passa på att vila lite och socialisera med andra hundägare, och hundarna får springa fritt inom ett inhägnat område. Tänk på att alla hundrastgårdar har trivselregel som måste följas för att alla ska kunna använda området utan problem. Håll din hund under uppsikt, särskilt om den leker med hundar den tidigare inte har träffat. Även den snällaste hund kan ibland få nog och reagera dåligt mot andra så det är viktigt att man alltid tar fullt ansvar.

marinate