Glöm inte hundförsäkringen

När du börjar leta efter en försäkring till din hund kan det kännas lite förvirrande. Det är viktigt att du tar tid på dig och verkligen läser igenom vad som ingår i olika försäkringar för att hitta den bästa för dig. Försäkringen finns till för att skydda både din hund och dig ifall det skulle hända någonting.

Varför ska jag försäkra hunden?

Det är frivilligt att försäkra sin valp, men väljer du att inte teckna en kan det innebära en större kostnad ifall din hund skulle behöva veterinärvård. En försäkring betalar en stor del av eventuella kostnader så du själv inte behöver stå för hela beloppet. Oavsett vilket husdjur du har rekommenderas det därför att du tar en titt på en hund- eller kattförsäkring och väljer en som ger skyddet du vill ha för ett rimligt pris.

När bör jag försäkra mitt husdjur?

Det rekommenderas att du börjar leta efter en försäkring innan din nya familjemedlem kommer hem. Det finns olika försäkringsbolag med olika villkor och priser, vilket gör att det är viktigt att du jämför för att hitta den bästa. Vissa försäkringsbolag erbjuder även tilläggsförsäkringar du måste ha i åtanke. När du sedan är redo att köpa valp eller hämta hem hunden/katten kommer det bli lättare att teckna försäkringen samtidigt.

Olyckor som kan ske

När du först kommer hem med valpen kommer ni spendera en hel del tid tillsammans. Du bör i början ha uppsikt över valpen, både under dagen och natten. Det är rekommenderat att du valpsäkrar hemmet ordentligt och gör ditt yttersta för att din valp ska må bra. Detta kan få många att fundera på vad som egentligen kan gå fel. Varför behövs en försäkring redan från början?

Valpar är väldigt nyfikna djur och tycker det är roligt att tugga i sig och nosa på allt möjligt. Men oavsett hur mycket du har förberett och hur noga du är på att hålla uppsikt över din valp kan olyckor ändå ske. En sak som inte är helt ovanligt är att valpen sväljer något som sedan fastnar i dess magtarmkanal. Detta kan då leda till operation.

Skulle din valp behöva opereras är det väldigt bra ifall du har en hundförsäkring. Då slipper du oroa dig för att behöva betala en stor summa för att valpen ska få vården den behöver. Ifall du måste ta din valp till veterinären innan du har skaffat försäkringen kan det leda till en reservation i den framtida hundförsäkring.

marinate