Adoptera en gammal hund

Det är verkligen fint att ge en gammal hund ett nytt hem. Dessvärre är det många som hellre väljer att adoptera valpar eftersom de är så söta. Men om man kan så ska man verkligen försöka tänka på de stackars äldre hundarna som inte har något hem. Det kan vara precis lika givande att få ta hand om en gammal hund som det är att få ta hand om en valp. Så försök att inte vara självisk när du ska göra ditt val. I vissa fall kan det faktiskt vara enklare att adoptera en hund som redan är rumsren och uppfostrad. Om man ska skaffa hund för första gången kan det här till och med vara det bästa alternativet.

Låt hunden komma till dig

När man adopterar en hund så är det viktigt att man låter hunden vara den som tar första steget. Åk ut till hundgården eller platsen där hunden befinner sig och ge honom eller henne god tid på sig att ta första steget.

Skynda långsamt

Det kan ta tid att skapa starka band med en äldre hund, men det är viktigt att man låter det få ta den tiden som det krävs. Ta med dig lite hundgodis i fickan och låt hunden vara den som kommer fram till dig först. Sätt dig ner, ha tålamod och tvinga inte fram något som inte känns naturligt. Ibland kanske det inte är rätt att adoptera just den hunden som du har funderat på. Allting handlar ju i slutet om kemi mellan hund och ägare. Men det finns många hundar som behöver ett hem, så det är ingen fara.

Ta ledigt från jobbet

När du ska adoptera en hund så är det viktigt att du inte har någon stress. Kom ihåg att de första dagarna för hunden i ditt hem kan vara skrämmande och oroliga. Därför är det bra om man tar ledigt några dagar från jobbet så att man kan vara hemma med hunden.

Att adoptera på semestern

Om du har svårt att ta ledigt från jobbet så kan det vara en bra idé att försöka adoptera när du ändå ska vara hemma under din semester. Ibland kan det ta några veckor innan hunden känner sig trygg i sitt nya hem.

marinate