Bästa raserna för familjen med små barn

Det finns många hundar som fungerar bra ihop med barnfamiljer. Det man ska fundera på är vad det är för behov man har. En del kanske bara vill ha en sällskapshund att gå på promenader med, medans andra kanske vill ha en hund som hjälper till att vakta barnen. I det här inlägget kommer du få tips på några vanliga hundraser.

Golden retriver

Det här är en ras som under väldigt många år varit en av de mest populära hundarna för barnfamiljer. Om man inte vet vilken hund man ska välja så är det här en väldigt bra ras. De kan vara lekfulla som valpar men väldigt mogna och ansvarsfulla som vuxna hundar.

Mopps

Det här är en hund som är väldigt bra sällskapsdjur och man behöver inte vara orolig för att den ska skada barnen. Den är mysig och behöver inte lika mycket träning som en stor hund. Den kan dock i vissa fall snarka väldigt mycket, och det kan störa en förälder som redan kanske inte får så mycket sömn om nätterna.

Labrador

Det här är en klassisk hund när det kommer till barnfamiljer. Det är en trogen vän som skyddar sina ägare och även barnen. Man kan känna sig lugn med att den här rasen kommer kunna fungera bra ihop med lekfulla barn.

Amstaff

Det här är en ras som väldigt många tyvärr är rädda för. Det är en typisk ras som illegalt använts inom “dog fights”. Det man dock ska komma ihåg är att en hund inte föds aggressiv, utan det är något som den tränas till. En amstaff är stark och kan vara den bästa barnvakten om du ger den rätt uppfostran.

marinate