Lika viktigt med fysisk och psykisk träning

Att skaffa en hund är ett stort ansvar och det kan ibland vara mer jobb än vad många har väntat sig. Det är därför viktigt att man funderar noga innan man skaffar sig en hund. En del raser kräver mer jobb än andra, så innan man skaffar en hund är det viktigt att man funderar på hur mycket tid man faktiskt kan lägga på hunden.

Fysisk träning

Beroende på vilken ras man har så behöver hunden olika mycket träning. Dock kommer alla hundar behöva någon form av motion, även om det är en liten mopps man har. Hundar bör få komma ut och röra på sig minst tre gånger om dagen. En del mindre hundar nöjer sig med mindre promenader, medan andra behöver långa promenader i högt tempo. Om du har en hund som behöver mycket träning så kanske det är en klok idé att lära din hund springa bredvid dig när du cyklar.

Mental träning

Det sägs att den mentala träningen är lika viktig för en hund som den fysiska träningen. Det här innebär alltså att man lär den saker, tränar förståelse av olika ord och så vidare. Förutom att det är lika viktigt som den fysiska träningen så menar vissa att det här är lika ansträngande för hunden. Hjärnan är en “muskel” som måste utmanas och hundens hjärna är inget undantag. Den kräver dessutom lika mycket energi som vanliga muskler.

En kombination av fysisk och mental träning

Man kan inte bara ge sin hund det ena eller det andra. Det är viktigt att man har en bra balans och kombination av både fysisk och mental träning. Ta hjälp av en expert på hundar om du känner att du behöver hjälp med att träna din hund. Det är värt varenda krona som du investerar!

marinate