När din hund drömmer

När hunden sover så kan man ibland se att den flimrar med ögonen och sprätter med benen. Det är då hunden drömmer. En del hundar kan även “tala” i sömnen. Då gör den en massa konstiga ljud och ibland kan den till och med skälla i sömnen. I det här inlägget kommer du kunna läsa om vad det faktiskt är hunden drömmer om. Du kanske kommer bli chockad! Det blev i alla fall vi när vi fick reda på det. Men ta det lugnt, det är en positiv sak att din hund drömmer.

Har hundar mardrömmar?

Ibland kan det uppfattas som att hunden har mardrömmar på grund av dess läte. Det är svårt att avgöra exakt vad som pågår i hundens drömmar, men det forskare påstår är att det inte är mardrömmar även om det kan uppfattas som det.

Hunden drömmer om sin ägare

Det hunden faktiskt drömmer om är sina ägare. Är inte det här det gulligaste? Så nästa gång du ser att din hund drömmer så kan du tänka att det faktiskt är dig den drömmer om. Kanske drömmer hunden om hur ni leker tillsammans eller om era promenader.

Hur har man kommit på detta?

Det kanske kan verka lite konstigt att hunden drömmer om sina ägare, men det är det som forskarna nu påstår. Det de har gjort är att de har studerat hundars hjärnaktivitet under olika situationer, och sedan jämfört det med aktiviteten som sker när hunden drömmer. Det har då visat sig att det är samma del av hjärnan som aktiveras under drömmarna som när hunden ser sina ägare. Visst är det här häftigt och väldigt gulligt?

marinate