Spendera tid i naturen med hunden

Att spendera tid utomhus med din hund är förstås nödvändigt, du måste trots allt gå ut med hunden några gånger varje dag. Det här inlägget handlar dock om lite längre turer i naturen. Turer som är mer stimulerande än de korta vardagspromenaderna. Hos ITAB hittar du fritidskläder som passar utmärkt att använda när du spenderar tid i naturen tillsammans med hunden.

Kombinera olika träningsformer under naturutflykterna

Jag har tidigare skrivit en hel del om olika sätt du kan träna din hund på. Från ensamhetsträning till grundläggande hunduppfostran. Under lite längre vistelser i naturen får du och din hund tid att ägna er åt fysisk aktivitet, mental träning såväl som kvalitetstid i största allmänhet. När det gäller träning för din hund är långa utflykter är helt enkelt ett tillfälle att slå många flugor i en smäll.

Regelbunden tid i naturen är en hälsoboost

Regelbunden tid i naturen med din hund är inte bara utmärkta träningstillfällen. Längre stunder av motion och tid ute i din friska luften fungerar också som en humörboost för hunden. Hundar kan ju precis som människor bli letargiska eller deprimerade om de får för lite stimulans. Precis som människor behöver hundar dessutom vitamin D, vilket de får om de spenderar tid i naturligt solljus.

För all hundträning, oavsett om den sker inomhus eller utomhus, gäller att det är viktigt att du har en grundläggande förståelse för hur hunden förstår dig. Som jag skrivit om tidigare lyssnar hunden på hur du säger saker, inte exakt på vilka ord du använder.

Ha kul med hunden ute i det fria och kom ihåg att hålla henne eller honom kopplad i sammanhang där det finns andra hundar eller människor i närheten.

marinate